luni, 23 august 2010

Aegina - ză land of ză fistik

Hello copii,
Aşa cum vă spuneam, sâmbătă am fost în insule! Mai precis am fost in insula Aegina! Cică e renumită în lume pentru fistic! Fisticul de Aegina!

Mai ţineţi minte când mă plângeam eu că am mers mult când am fost să mă întâlnesc cu amica aia de-a venit pe-aici? Ei bine, mă alintam! De ce zic asta? Pentru că sâmbătă am petrecut cam 9 ore pe drumuri! Da! 9 ore!
M-am trezit pe la 06:40 in dă morning cu grijă că plec în insule! M-am înduşat, m-am bărbierit (să nu mă vadă insulele bărbos), am ciugulit ceva şi am plecat! La 07:30 ieşeam pe uşă!
Cum Murphy nu doarme, exact în acest uichend s-au găsit să mai închidă o porţiune de metrou pentru lucrări! Linie de metrou la care deja se execută lucrări pe o porţiune! Deci traseul meu (linia verde din această hartă) a fost aşa : autobuz până în Ano Patissia (urcat în acest autobuz la 07:45) (porţiunea închisă doar în uichend fiind Irini - Ano Patissia). Apoi luat metroul până la staţia Attiki, unde se intersectează prima dată cu linia roşie! Pe acest interval l-am pescuit şi pe colegul meu Adrian. Din Attiki până la Monastiraki era a doua porţiune închisă! Deci am schimbat metroul pe linia roşie până Syntagma. Acolo am schimbat iar pe linia albastră până la Monastiraki, de unde am revenit pe traseul verde până la Piraeus! Marfă!
Am ajuns în port pe la 08:50. Chiar la timp (mă gândeam io, ştiind că vaporul pleacă din jumate în jumate de oră). Mdea! Nu dormea! Murphy! Vaporul era acolo, aşteptând! Numai că pleca la 09:35!









Asta e! Am urcat pe vapor resemnaţi! Asta e vedere spre oraş (de pe vapor):








Ăsta era portul (de persoane) văzut de pe vapor:

















Cât am mai stat şi am aşteptat am văzut o broscuţă decapotabilă în perfectă stare!



















Într-un sfârşit a plecat şi vaporul!
Ieşim din port!
























Ăsta era portul de mărfuri!








Erau în larg o grămadă de vapoare care fie se îndreptau spre port, fie aşteptau să poată intra!


























Şi o săgeată! Acum am înţeles noţiunea de a merge dungă:

















În fine, drumul a durat cam vreo oră şi ceva!
















Să nu uit: io pe vapor!











Am ajuns la insulă pe la 10:50.

































Insula era ca orice altă insulă grecească (cred), exact cum ar trebui să fie orice altă insulă grecească! Ce tare-am fost! Stilul lor inconfundabil, tavernele, străduţe înguste, tarabă cu legume-fructe chiar pe barcă, ... idilic, ce mai! Nu ştiu cum ar fi să trăieşti pe o insulă din asta! Eu cred că în câteva luni aş înebuni şi m-aş apuca să chilăresc turiştii just for fun, să treacă timpul mai uşor! Pe bune, e deprimant! Adică, ca şi destinaţie de vacanţă nu e rea deloc, dar ca să trăieşti acolo ...
Ne-am învârtit oleacă pe acolo,
























O corabie frumoasă, din lemn




















Ne-am interesat de o plajă mai bunicică la un nene, nene care ne-a indicat o plajă numită Marathonas! La care se ajungea ofcors cu un autobuz local! Autobuz care pleca la 11:35! Am mers la autobuz, ne-am urcat, am aşteptat să plece! Şi, intr-un final a plecat!
Aşa arată o plantaţie de fistic! Erau aşa de răspândite precum viile în satele noastre de gospodari rumâni!








Pe la doişpe fără zece eram pe plajă! 4 ore şi douăzeci de minute de când am plecat de acasă!
Plaja micuţă, cochetă, neaglomerată! Apa SPENDIDĂ! Caldă! Limpede! Nu-ţi venea să mai ieşi din ea! M-am bălăcit la greu! Din 5 ore cât am stat la plajă, cred că vreo 3 ore jumate le-am petrecut în apă! Fără să exagerez cu nimic!








































Pe la unu jumate ne-am dus să mâncăm! Taverna de lângă noi fiind ocupată, am fost la următoarea! Am comandat calamari! Ne-a adus calamari, da' cred că la bucătărie era femeia de serviciu! Că erau calamarii ăştia cam cauciucaţi! Adică mestecai oleacă la ei! Naşpa! Asta e! Iar!
In fine, după ce ne-am bălăcit şi ne-am săturat de apă şi plajă,



















pe la 16:45 am strâns catrafusele şi am plecat (cu gândul la the long way home).
În drum spre staţia de autobuz:

















Am ajuns noi cuminţi în staţia de autobuz şi am început să aşteptăm autobuzul care trebuia să ne ducă înapoi în port! Era 16:50! Mă gândeam că poate avem noroc şi este unul care pleacă la fix! Da' ăla nu dormea! Sau dormise da' acum s-a trezit, că avea iar treabă cu noi! Că n-a fost nici un autobuz la fix! Aşa că ne-am resemnat: autobuzul e la şi jumate, deci stăm juma' de oră şi-l aşteptăm!
Asta de peste drum (prin faţa căreia tocmai trecea colegul meu) era ceea ce pompos se intitula bas steişăn








Peste drum de staţie era umbră!








Am mai vorbit noi una' alta, am mai bârfit, am mai povestit, .. Autobuzul tot nu se vedea! Îmi aduceam aminte de când eram copil mic şi mă duceam la ţară! Când ne duceam sau când ne întorceam, trebuia să aşteptăm rata! Aşa îi ziceau la autobuzul ăla de trecea prin sate! Rata! Exact aşa eram noi acum: aşteptam rata! În timpul cât stăteam noi şi aşteptam, Adrian a zis că poate ar fi bine să luăm un taxi (că erau şi de-astea pe acolo) da' io, chibzuit fiind (fi-mi-ar silă de chibziuala mea) am zis că deja cumpărasem bilete la autobuz şi pentru întors, că nu crăpăm juma' de oră dacă aşteptăm, bla bla bla...
Pe la 18:30 deja eram plini de draci, băgându-ne toate alea prin naţia lor de greci idioţi, luându-le morţii la filme porno, alea alea... Nici urmă de autobuz! Am oprit un taxi care ne-a dus in 10 minute până la port, cursă care a costat 5 euro! Adică doi euro jumate de căciulă! Îmi venea să-mi f..t una de ciudă ca am stat o oră ca fraierii în picioare în staţie, aşteptând un rahat de autobuz care nu mai venea!
Oricum, după ce ne-am cumpărat câte o pungă de fistic, am mers la vapor! Aici cre' că s-a dus la veceu Murphy, că vaporul urma să plece în 5 minute!
A plecat şi vaporaşu' pe la 18:20!
























































Am ajuns în Piraeus pe la 19:50! Apoi am reluat traseul spre casă! Am intrat în casă exact la 21:20! Rupt! Frânt! Spart! Mi-a ieşit insula pe nas, pe urechi şi prin alte orificii! Şi cică asta e cea mai apropiată insulă, la care se ajunge cel mai uşor! În Creta de exemplu, faci doar cu vaporul 8 ore! Acolo dacă te duci tre' să şi stai câteva zile!
Cine-o vrea să se ducă! Mie mi-a ajuns!
Cam atât cu povestirile! Tre' să mai fac şi oleacă de treabă!
Vă pupă jean!
Pe data viitoare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu