duminică, 8 august 2010

Nessebar, Bulgaria (partea I)

Bună dimineața copii!
Știu că nu am mai scris de o săptămână pe-aici, dar pur și simplu nu am mai avut timp! Au băgat ăștia în mine de m-au rupt! Nu am avut timp nici să mă duc la WC așa cum obișnuiam eu (a se citi în tihnă). Deci de prelucrat poze nici vorbă! Dar bănuiesc că trebuie să merit și eu cumva banii pe care-i iau, nu?
Dar gata cu văicăreala! Să încep serialul Bulgaria!

După toată alergătura din Paris, statul în picioare, mersul de dimineaţă până seara, statul pe la cozi, etc. a venit timpul să ne şi odihnim! Având deja hotelul rezervat, nu mai aveam nici o grijă decât să ne trezim şi să pornim la drum! Ceea ce am şi făcut! Nu mai depindeam de avioane, metrouri şi alte mijloace de transport! Doar noi şi cu mojneagu'! Aşa îi zic io la Logănelu' din dotare! Bună maşină! Pe cuvânt! Pur şi simplu refuză să se strice! Nu cred că am s-o vând vreodată! Mi-e tare dragă! Ne-a servit cu abnegaţie 5 ani de zile fără să ne ceară vreun ban, drept pentru care şi-a câştigat dreptul de a face parte din familie!
Acum, după ce mi-am lăudat mojneagu', să trecem mai departe! Destinaţia Nessebar!
Drumul până acolo a fost fără nici un incident! Nu tu un radar, nu tu o miliţie ceva... Am avut noroc! Singura mică problemă întâmpinată a fost că harta cu poziţia hotelului, pe care o listasem de pe site-ul tripadvisor ne-a dus în orăşelul vechi. Norocul nostru a fost că pe acolo majoritatea vorbeau engleză (trăiau exclusiv de pe urma turiştilor) şi ne-au îndrumat exact spre hotel!
Am ajuns la hotel, ne-am cazat şi am ieşit la piscină! Moamăă de când aşteptam! Până seara n-am făcut decât să ne bălăcim!
Hotelul: din câte ni s-a spus, a fost construit prin 2003 sau 2006, nu mai reţin exact. Oricum foarte nou! Camera mare, hol mare, baie mare, dar, ce mi-a plăcut cel mai mult că aveau un pat dublu în care puteau dormi 3 adulţi lejer! Noi, fiind cu copilul, am cerut să avem al treilea pat în cameră, dar nu l-am folosit! Oricum, patul ăsta al treilea era de fapt un fotoliu-pat!
Am uitat să vă spun că la acelaşi hotel se afla şi un fost coleg împreună cu familia lui proprie şi personală, familie care cuprindea o frumuseţe de fetiţă! Lu' junioru' i-a plăcut de ea, motiv pentru care s-au înţeles foarte bine pe tot parcursul concediului, cu toate că el e clasa a IV-a de acum iar fetiţa nici măcar nu ea la şcoală! Din câte bârfeam cu alde ta-su', şi fetiţei i-a plăcut de el! Poate ne iese de-o încuscreală!
Hotelul ăsta e de fapt un complex format din 3 hoteluri dispuse în formă de U. Hotelul principal era de 5 stele, iar laturile U-ului erau formate din celelalte 2 hoteluri de 4 stele! Fiecare hotel avea piscina lui şi mai era şi o piscină pentru copii, cu tobogane! Plus un loc amenajat la malul mării unde puteai să faci plajă, să dormi la umbră, etc.
In prima zi nu am mai luat camera cu mine la piscina, socotind eu că una la mână nu e obiectiv turistic și doi la mână am ieșit la piscină doar eu cu juniorul, și nu doream să am grijă de ea pe-acolo! Așa că nu am poze de atunci!
A doua zi am fost la un aqua-park aflat prin apropiere! Frumușel! Era exact ce-mi doream în acel moment al verii! După toată foiala din Paris, tot mersul pe jos, statul în picioare, călduri, ... asta era exact ceea ce voiam! Parcul era frumos, îngrijit, relativ nou, ...
Dar mai bine să las pozele să vorbească, nu?

Juniorul și posibila noră











Io și nevastă-mea. Nu posibila, nu eventuala... Singura, sigura, 100%-a, certa, pân'la muarte. Fără putință de tăgadă! Da' m-am obijnuit cu ideea!

































Ne îndreptăm spre zona cu adrenalină:











unde m-am dat de mai multe ori



































Apoi la trambulină. Nu pare cine știe ce, dar vă asigur că de acolo de sus nu prea îți mai arde de fente!

























A se remarca vă rog că io sar în cap pe când pretenu sare în picioare! Dovada!

Mai era o chestie interesanta acolo: niste tobogane inofensive (la prima vedere) care erau astfel construite încât te aruncau în apă ca pe o pleașcă! Io-te!

Paradise Island. Acoloșa am stat noi! Era cu baldachine, cu nebunii, piscina avea zone de jacuzzi, dușuri pentru masaj, tot felu' de bubuci!


















Junioru' și cu dânsa! Întrucât erau în a doua zi, nu erau așa intimi!

























Și bazinul cu valuri










Și cam gata cu bălăceala! Nuș'ce naiba avea șortu' ăla cu care am fost îmbrăcat, da' m-a ros intre picioare de m-a luat naiba! Așa că m-am schimbat mai devreme!












Încă una cu însurățeii:
Fecior-miu era foarte afectat de faptul că n-am vrut să-i cumpărăm nuș'ce snecsuri (fiind seara de-acum, trebuia să mergem la masă și n-am vrut să-și strice foamea)! Cea mai proastă zi din viața lui (vorba cuiva de prin imediata apropiere)!




Încă vreo câteva poze la plecare:



















Am uitat să vă zic: la ora 18:00 s-a terminat tot! Au oprit tot! Practic dădeau oamenii afară! Asta e! Aveau programul la intrare oricum! 10:00 - 18:00!


Și cuscrii:









Și noi:











Și gata!
Ce ar mai fi de zis? Nimic deosebit, decât că eu m-am ales cu niște arsuri de la soare de toată frumusețea! De mine n-a avut grija nevastă-mea să mă dea cu cremă! Și doar nu am stat la plajă deloc! Doar ce m-am preumblat prin parc de la un tobogan la altul! Nu-i de glumă cu rahaturile ăstea: seara, după ce am mâncat, m-au apucat niște frisoane de nu mai puteam sta în picioare! Și vorbim de cineva care nu are pielea sensibilă, de cineva care la viața lui a muncit și pe la câmp vara, ... Dar se pare că m-am mai înmuiat între timp!

Cam atât despre parcul aqua!

Să vă prezint și hotelul: dimineața când încă nu apăruseră oamenii la plajă adică ora șapte și-un sfert. Ar fi de menționat aici o treabă: ăstea sunt pozele făcute de colegu', a.k.a. Bunicu' . Și cum hodorogii n-au somn la orele ălea, se trezesc să facă poze!








Pe la prânz








Mai pe seară








Și noaptea, când se-aprind luminile.
La ora 23:00 se termina tot: luminile se stingeau, de la bar nu mai puteai să bei (decât contra-cost), ... adică un fel de tăiați-o la culcare copii!





Ăla de-l vedeți în partea dreaptă e hotelul de 5 stele iar ăla din față e hotelul unde am stat noi! La etajul 3 pe colț:
















Să prezentăm și piscina (un obiect foarte important în compoziția oricărei vacanțe):




































Și doi programatori obosiți:









Să continuăm cu prezentarea hotelului!
Personalul:
















Apoi noi și cuscrii ne pregăteam să ieșim la plimbare prin orășelul istoric



















Dar despre asta într-un episod următor!
Doamne, ce greu merge uploadul de acasă! Deja am 4 ore de când scriu!
Gata!
Vă pup! Ciao!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Inca o data multumiri lu' cuscru, ca a mers cu mine la UACAparc (asa zicea fii-mea), ca singur nu aveam tupeu sa ma dau in alea cu bulina neagra. Cum e si-n viata, mai greu e prima data apoi...ne-am dat de nu ne mai saturam. Eu unul am plecat cu vanatai pe cur si cu slipul rupt de cat m-am dat pe tobogane. Cine nu crede sa vaza ca la trambulina eram in rosu iar in piscina a doua zi in albastru. Lipseste un element foarte distractiv din povestea cu balaceala: raftingu'. Zici tu de buna voie sau zic eu :D ?

Mishu expatu' spunea...

Băi, pe-aia am uitat-o! Da' lasă că zic de ea în episodul următor!
Ce mai face cuscra? Da' buburuza mică? :)

Trimiteți un comentariu