miercuri, 14 iulie 2010

Ţăranu' român la Paris - Partea II

Hai bonjour din nou,
Fără prea multă vorbărie să trecem la day two a călătoriei noastre pe meleagurile pariziene: Disneyland!

Pun mai întâi impresiile, apoi pozele!
Pro: decoruri super, gândite special pentru copii mai mici (deja pe junioru' nu prea l-au imprexionat). Şi cam atât! Dacă vreţi să mergeţi de dragul copiilor, făceţi-o până în 5-6 ani (ai copilului, bineînţeles). Dup-aia nu prea mai merge! Părerea mea!
Contra: ceva lucios, artificial, comercial, numa' bun de luat banu' la fraier! Scump, mic şi foarte foarte aglomerat! Roz! MULT roz! Şi cireaşa de pe tort: un parc care se vrea pentru copii să vândă junk-food! McDonald's la greu!

Acu' să nu credeţi că sunt io fiţos sau cu figuri în cap! Când spun scump nu o spun din postura ţăranului care a strâns şi el din buch la greu pentru câteva zile la Disney! De câte ori mi-a (ne-a) fost sete nu am ezitat să cumpăr apa cu 2,5 euro jumatea de litru! Am dat pe apă/suc cam 20-30 euro pe zi! Ştiu că asta e în oraşe precum Paris!

Când spun scump mă refer la faptul că plăteam peste 50 de euro să mâncăm toţi trei! Fără băuturi (suc, bere sau chiar apă). Astea erau separat! Mai vreau să precizez că, din motive de junk-food, am ales să mâncăm într-un restaurant de genu' mănânci cât poţi de banu' x, deci nu figuri cu ospătari, servire la masă sau mai ştiu eu ce. Un fel de împinge-tavă mai spălăţel unde, colac peste pupăză, mai stăteai şi la rând la intrare ca să se elibereze vreo masă. Iar x în cazul nostru era 21,5 euro de adult şi 9 euro de copil. Adică egzact 54 de euro. Plus 4 euro o cola şi o apă pentru je şi pentru ma femme.
La mai puţin din banu' ăsta mâncam mult mai bine în cantina mexicana din PortAventura şi aveam şi băuturi şi desert! Şi vedeam şi un şou cu mariachi, dansatoare şi multe altele.

Când spun scump mă refer la faptul că dădeai pe un rahat de muţulache de plastic mai mult decât pe acelaşi muţulache la un magazin Disney pe Champs Elysées. Orice suvenir (a se citi kitch în majoritatea cazurilor) era peste 10 - 15 euro. Dacă era ceva mai de doamne-ajută trebuia să coste peste 20 - 30 de coco. Păi numai un breloc ordinar, din ăla mic, costa 5 euro! Şi luai cu 1 euro de la negri pe stradă! Şi, dacă luai mai multe, puteai negocia!
Până şi junioru' s-a cam sictirit! Vedea şi el că nu erau cine ştie ce, dar costau cât nişte jucării bune!
Chiar dacă i-am zis de mai multe ori să-şi aleagă ce vrea, că nu e nici o problemă, vedea că sunt prea scumpe pentru ce oferă! Şi-a luat până la urmă un cartof, dar când a văzut aceeaşi jucărie (ba chiar mai dotată) pe Champs Elysées la bani mai opuţini îi părea rău că l-a luat din parc. Şi ca să fie fair-play (adică să nu zicem că şi-a cumpărat o jucărie prea scumpă) şi-a luat de la magazinul de pe Champs Elysées 2 jucării la preţul corect! Rămân uimit câteodată de ce logică au ăştia micii!
Vezi, ca să nu mai zici că am cheltuit banii pe prostii scumpe, acum am luat ceva ca lumea! Şi, pentru că aveau reducere, am luat şi jucăria asta la juma' de preţ! În loc să dau 15 euro pe jucăria asta, am dat 20 de euro şi-am luat-o şi pe a doua! Vezi?
Mdea! Mare noroc am avut!

Revenim! Deci, una peste alta, lăsând la o parte preţurile nesimţite şi cozile imense LA ORICE, Disneyland-ul rămâne o atracţie de vizitat, măcar pentru decoruri.

Să vină pozele am zis!

Din prima, parcă pentru a e pregăti sufleteşte, cinstita COADĂ! Prima din multele ce va să vină! La intrare!








Întrucât am primit observaţii că nu pun şi poze cu noi (observaţii pe care le-am luat drept accept de a pune poze pe net), m-am conformat.

















Aia din prima poză era coada de la intrarea unde erai doar controlat să nu introduci cine ştie ce în parc! Mai urmează coada la casa de bilete (chiar dacă noi am luat biletele de pe net, trebuia să stăm la coadă să schimbăm biletele printate primite pe mail cu biletele propriu-zise, care aveau bandă magnetică). Deci iar COADĂ.
Apropos, dacă îţi cumpărai bilete atunci, de la casa de bilete, plăteai 67 de euro pentru adult şi 59 de euro pentru copil. Eu le-am luat de pe net cu 29 de euro (indiferent daca e adult sau copil). Facţi voi calculele. Cum ziceam, când spun scump...


Şi astea erau casele de bilete








Am intrat!








Una făcută de mine şi una de fiu-miu!




















Când am intrat, junioru' grăbit: hai, unde mergem să ne dăm mai întâi? I-am explicat eu că stai aşea dom'le, că nu-i aşea, că tre' să mergem să luam FastPass la ce maşinărie vrem să ne dăm, ca să nu stăm la cozi imense. S-a cam supărat el, dar i-a trecut când a văzut despre ce cozi vorbeam! Avea şi el dreptatea lui! Cred că e tare frustrant (nu doar ca şi copil) să fii înăuntru şi să nu te poţi bucura de toate ălea cum ai dori! Dar asta e! Aşa e viaţa! Drept pentru care am fost repede la Big Thunder Mountain de-am luat FastPass, apoi am pornit spre prima destinaţie:
AdevntureLand
















La Cabane des Robinson








Captain Hook's Pirate Ship








Prima treabă în care ne-am dat (nu erau cozi aşa de mari): Pirates of the Caribbean








Vă rugăm să poftiţi în vagoane! Trenul în direcţia groazăland va pleca in 5 minute! (numa' groază nu era...)
























































Am ieşit la lumina soarelui! Uite-un peştiuc! Era oleacă de mare!








Podul suspendat!








Am mai admirat oleacă peisagiul








am văzut o coadă şi nu ştiam la ce e:


Era la pozat cu Winnie the Pooh. Întrebat junioru' dacă vrea, primit răspuns că nu mai e copil (deci nu vrea), plecat mai departe.



În Indiana Jones" and the Temple of Peril s-a considerat de comun acord (yeah, right) că e prea periculos să ne dăm! Aşa că am terminat-o cu AdventureLand şi ne-am îndreptat, trecând printr-o galerie frumuşică de magazinaşe,








spre
DiscoveryLand :

Space Mountain: Mission 2
Coada era prea mare, şi s-a decis iar, tot de comun acord că e cam periculos! Deci am zis pas.




Videopolis











Star Tours (mai mişto era ăla din PortAventura) - ne-am dat cu toţii















































Buzz Lightyear Laser Blast - doar io şi jr.








Les Mystères du Nautilus - n-am fost








Autopia am stat la o coadă de cca. 70 de minute. Sistemul FastPass e astfel: dacă ai luat fastpass la o maşinărie, nu mai poţi lua la alta până nu te dai in maşinăria la care ai deja. Aşa că eu luam fastpass la ceva, şi, până trebuia să ma dau în maşinăria respectivă stăteam la coadă şi mă dădeam în alta! Cum e cazul de faţă. Iar COADĂ!








Întrucât aici m-am dat doar io şi junioru', am considerat (de comun acord, pe bune de data asta) că este suficient de mare ca să-şi conducă singur maşina! Aşa că fiecare cu aia mă-si! Şi bineînţeles că mie mi-a picat o maşinuţă ROZ!
















Orbitron - doar io şi junioru'








Peisaje, în drum spre Fantasyland:

















Sleeping Beauty Castle













Şi noi











Şi castelu' pe dinăuntru, care de fapt e un magazinaş.








Alte magazinaşe-cârciumi-...








Blanche-Neige et les Sept Nains
- n-am fost








La Tanière du Dragon n-am fost








Le Carrousel de Lancelot n-am fost pentru că, citez: "Nu mai suntem copii!", am încheiat citatul!








Le Pays des Contes de Fées ne-am dat cu toţii
Am numai o poză pentru că am filmat! Numai că nu ştiu ce naiba s-a întâmplat de nu s-a salvat filmul pe card! Cred că era prea lung, pentru că am mai păţit-o de vreo două ori! Ghinion!




Mad Hatter's Tea Cups m-am dat doar eu








It's a small world Ne-am dat cu toţii. Frumuşel!
Îm drum spre
















Inside



















































Poze ar fi mai multe, dar cred că aţi prins ideea.

Şi cam astea au fost atracţiile! Ne îndreptăm uşor-uşor spre ieşire!
































Primar mă fac!











Puțin roz
















Ce faci fetele? Te plimbi?








Și Disney Village-ul din afara parcului

















Nu mai știu dacă am fost 100% exact cu privire la toate locurile în care ne-am dat sau nu, dar nici nu mai stau să verific. Am deja peste 4 ore de când scriu la postul ăsta, așa că gata!

Va urma

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu