joi, 15 iulie 2010

Ţăranu' român la Paris - Partea III

Kalimera dragii mei,
Aşa cum am promis, mă ţin de treabă (adică de scris) deoarece am prins iar lejereanu la birou! Drept urmare ...

Walt Disney Studious

Deja puţin obosiţi după ziua precedenta (obosiţi de stat în picioare, nu de dat prin maşinării) am pornit la drum spre studiourile Disney, al doilea parc din complexul Disneyland Paris.
Nişte poze la intrare, că de-aia suntem români, nu?




















Dup-aia am intrat!



























... am zis ieri (când am început să scriu la postul ăsta) că am prins lejereanu la birou!
... se pare ca i-am deocheat! Aşa că ce scrie de aici încolo e scris azi (adică vineri), şi sper să termin de scris tot azi.



şi-am mai mers oleacă








The Twilight Zone Tower of Terror aici mi-am propus să mă dau, dar, deoarece trebuia să mă dau singur (din motive evidente) şi timpul de aşteptare ajunsese deja la 70 - 80 minute, am zis pas ...



















Cum naiba se numea mă filmu' ăla cu Arnold pe Marte?








Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular!
n-am fost








Aici era o umbrelă deasupra căreia ploua! Toată lumea făcea poze, aşa că am zis să fac şi io!
A se observa ce cavaler e junioru': nu s-a băgat sub umbrelă câ a făcut fetiţa aia poză, a preferat să stea în ploaie. Seamănă cu ta-su!











Ceva poze cu personajele








Am fost la Armageddon Special Effects da' am ieşit după 10 minute, că era o porcărie: era o sală mică, unde stăteai în picioare şi îţi arătau cum se fac filmările cu efecte speciale! Nimic de zgâlţâială!

În Rock'n'Roller Coaster starring Aerosmith m-a dat doar eu, dar n-am făcut poze, că am lăsat camera la doamna.

Crush's Coaster
În ăsta ne-am dat cu toţii! Dar asta pentru că nu ştiam ce e! Nu părea cine ştie ce, dar, în realitate era mai tare decât Rock'n'Roller Coaster. Am stat o oră la rând la ăsta! Era o căldură infernală, de aia nu mi-a mai ars să mă dau şi în turnu' ăla cu teroarea!



Casa della Tires: nu ştiu ce era, că n-am intrat!












Ne-am mai dat şi în Flying Carpets Over Agrabah după ce am stat la un rând mai mic (cam 20 minute). La rândul ăsta, în faţa noastră erau nişte puştani şi puştoaice (cam la vreo 15 -16 - 17 ani)! Şi mai erau şi doo cucoane, cam la vreo 35-40 de ani. La un moment dat, un puşti a început să pupe o puştoaică din ălea! Da' pupături din ălea meserie, cu limba şi cu to' ce trebe! Pasiune la corason! Nu asta m-a mirat, ci expresia de pe faţa lu' una din cucoanele ălea! Se uita săraca cu un jind la dracii ăia şi cu o melancolie în priviri, de te bufnea plânsu'! Parcă era un soldat amărât, după câteva luni de bătălie, care vede o pornoacă! Săraca!

Toy Story Playland era închis!
Şi chiar voiam să mă dau în Toy Soldiers Parachute Drop








şi în RC Racer








La final ne-am plimbat cu Studio Tram Tour®: Behind the Magic.
Aici era la începutul cozii, unde era expusă maşina Cruellei de Vil








Câteva poze, că restu' am filmat! Da' iar nu s-a salvat!

























Şi, la plecare, o poză cu fetiţa lu' Mickey Mouse













Ca impresie generală, mie mi-a plăcut mai mult la studiouri! Mi s-a părut mai aerisit, şi parcă mai puţin comercial! Dar asta e părerea mea! Lăsând la o parte faptul că au fost mârlani şi au închis o întreagă zonă pentru revizii (sau dracu' ştie ce făceau) în plin sezon!
Bineînţeles, preţurile tot mari! Adică tot cinze'şi ceva de euro să mâncăm, încă nuştiu-câţi pe sucuri şi îngheţăţuri! Dar te obişnuieşti! Prima dată doare!

De aici am plecat (din fericire) la hotel, să lăsăm ce am cumpărat (nişte suveniruri) şi am plecat apoi să mai vizităm Parisu'! Ne-am propus să vizităm Champs-Elysées şi Arcul de Triumf. Am coborât noi din metrou in staţia Concorde, dar, in loc să o luăm spre Champs-Elysées, am luat-o spre Jardin des Tuileries şi spre muzeul Louvre. Super!
Erau şi aici din ălea de dat în ele, dar mai cuminţi oleacă! Preţuri omeneşti! M-am dat cu junioru' intr-o chestie cu nişte bărci pe tobogane, unde îşi făceau şi poze la panta aia mai abruptă! Spre deosebire de căcănarii de la Disney, unde o poză din asta costa 15 euro, aici era doar 5 euro! Prin comparaţie, în PortAdventura, o poză era 9 sau 10 euro (nu mai reţin exact), dar, dacă voiai, puteai plăti mai puţin (7 euro parcă) şi ţi-o trimiteau pe email. Super mişto! La ăştia nu se putea trimite pe email!

M-am dat apoi singur în La Grande Roue du jardin des Tuileries. Aici a fost o fază drăguţă: m-a nimerit în gondola aia cu o tanti şi cu fiică-sa! Drăguţă tantea! Aşa drăguţă că l-a imprexionat pe Gigel ăla de îţi rupea biletele la urcare! După ce s-a terminat tura noastră, ne-a lăsat să mai facem încă una! Şi uite aşa am profitat şi io de power of the women, chiar dacă nu era women-a mea!

Buun! După ce ne-am dat noi seama că n-am mers în direcţia corectă şi am luat metroul spre înapoi, ajungând în final pe Champs-Elysées! Frumoasă uliţă! Şi Arcul de Triumf e foarte frumos! Numai că mai întâi am mâncat ceva la o terasă şi apoi am ajuns când tocmai se închidea, aşa că nu am mai putut urca! Nu pot spune mai multe fără poze!
Vă întrebaţi unde sunt pozele? Întrebaţi-vă sănătoşi! Că şi io m-am întrebat, la rându' meu! Dup-aia mi-am adus aminte!
Dacă aţi observat, am folosit expresia din fericire când am zis că din studiouri am fost mai întâi pe la hotel! Cât am aşteptat să ne schimbăm, şi ce am mai făcut noi pe-acolo, am descărcat pozele de la studiori! Am avut eu aşa, o inspiraţie!
Când ne-am întors de pe Champs-Elysées era trecut de unşpe noaptea! Drept pentru care anumite persoane mureau de somn! Aşa că m-a culcat imediat, fără să mai fac nimic! Şi când spun nimic nu mă refer la cine ştie ce... Neaah!
Mă refer doar la descărcat poze în lectop! Şi eventual la uitat pe net cum se ajunge la Palatul Versailles, obiectivul nostru pentru ziua următoare!
Cam asta se întâmplă când anumite persoane nu gândesc şi nu te lasă nici pe tine să gândeşti! Se aude acolo, în spate?

Cam asta a fost cu Disney-ul!

Acum să vă zic o fază de aici: din cauză de temperaturi foarte mari, azi am venit la munca îmbrăcat în bermude! Am ajuns oleacă mai devreme la birou! Am văzut eu că toţi cu care m-am întâlnit se uitau la mine cam ciudat, uşor amuzaţi, uşor nedumeriţi! Doar grasu' mi-a zis-o direct:
I don't think they will like your tourist style!

Mdea! Până acum (ora 10) nu mi-a zis încă nimeni nimic! Dar ziua de-abia a început!
Ai vă pup, că tre' să trec la treabă!

Va urma!

2 comentarii:

Gabi M. spunea...

"Cum naiba se numea mă filmu' ăla cu Arnold pe Marte?" --> http://en.wikipedia.org/wiki/Total_recall

Mishu expatu' spunea...

Asa dom'le! Ca-mi statea pe limba!

Trimiteți un comentariu